Årets Städare


Årets städare – Romana Lehto och Joanna Wozniak, Rahms Städ

Juryns motivering: De går inte att skilja åt. Tillsammans far de runt i sin patrullbil och levererar toppservice och kunderna älskar dem! De sköter allt runt ”sina” kunder och ställer krav på och introducerar vikarier när de själva tar semester. Teamet håller materialet och sin bil i toppskick. De är alltid glada, serviceminded och kunniga. De tar egna initiativ och är aldrig främmande för att konstruktivt lösa kundernas problem. De är fina förebilder för alla lokalvårdare!

Årets Vardagshjälte


Rahmon Avdija, Allianceplus

Juryns motivering: Rahmon Avdija arbetar som SOS-ledare vid spårstädning för uppdrag åt Trafikverket. Inte bara en utan två gånger har han mött obehöriga personer på spårområdet. Genom sin goda uppmärksamhet och sitt rådiga ingripande och säkerhetstänkande, både för hans eget team och för medmänniskor, har Rahmon lyckats avvärja olyckorna och överlämna personerna till bevakningspersonal för vidare omsorg. Rahmon tar stort ansvar och vi mycket stolta över att ha honom som kollega.

Årets Glansföretag


Årets Glansföretag – Global Fast

Juryns motivering: Årets Glansföretag har sedan starten 1989 byggt sitt varumärke på en generös personalpolitik. Företaget utmärker sig i branschen genom att erbjuda alla anställda heltidsanställning, all personal ska kunna försörja sig på sin lön från företaget. Samtliga får dessutom SRY-utbildning av företagets egna SRY-handledare. Målsättningen är att höja yrkeskunskapen och få alla att känna sig stolta över sitt arbete. Företagets låga personalomsättning och kvalitetssäkrade tjänster värdesätts högt av kunderna.

Årets Arbetsledare


Diana Andersson, Torsås Fastighets AB

Juryns motivering: Hon har en förmåga att tänka på de mjuka värdena för medarbetarna. Hon har startat fredagsfika med hembakt, tänker på att personalen ska ta ut semester för att orka och hoppar ofta in och hjälper till själv. Med stor passion för sitt arbete tänker hon utanför boxen, planerar, strukturerar och arbetar proaktivt. Till exempel för periodiskt underhåll så att både beställare och medarbetare får ett bra planerat underlag. Som chef har jag en otrolig tur att ha henne som arbetsledare.

Årets Framtidslöfte


Årets Framtidslöfte – Jacob Dreyer, Sodexo

Juryns motivering: Han ställer alltid upp och lämnar aldrig något åt slumpen. Han har tydlig struktur i allt han gör, hittar lösningar på problem och nya möjligheter i det dagliga arbetet. Han började på vår restaurangsida innan han hoppade på städsidan, med storstäd. Sedan dess har han gått vidare och fått kunskaper inom städsidans flesta områden. Idag är han gruppledare med koll på scheman, bemanning och alla våra system, samt god planering av periodiserade arbeten. Han har stor potential.