Årets Skalman


Michael Lövgren, SCA Hygiene Products AB

Tork EasyCube™ är ett komplett städsystem med uppkopplade dispensrar och besöksräknare som resulterar i ett helt nytt arbetssätt. Digitala städscheman i kombination med information om städbehoven leder till förbättrad kundnöjdhet, konkreta effektivitetsvinster och mer motiverad personal. Systemet ger arbetsledaren ökad effektivitet och högre kvalité till en lägre kostnad samtidigt som städpersonalen får en bättre arbetssituation genom att jobba smartare, istället för hårdare. Mindre stress och mer meningsfulla arbetsuppgifter, vilket höjer motivationen och minskar sjukfrånvaron för städpersonalen

Årets Vardagshjälte


Taria Olsson, Sodexo

Taria har ett genuint intresse för att hjälpa andra och att göra sin omgivnings vardag bättre varje dag. Taria skapar god kontakt med kunden och slutkunderna, med kollegor och chefer. Taria föregår alltid med gott exempel och försöker alltid att underlätta arbetet för såväl kunder som för chefer. Taria är alltid positiv och smittar av sin positiva attityd till såväl kunder som kollegor. Hon kommer med förbättringsförslag och är mycket uppskattad av alla i sin omgivning. Taria började som lokalvårdare som tonåring och över 20 år senare fortsätter hon att sprida glädje och kunskap omkring sig. Alla större arbetsplatser skulle må bättre av att ha en lokalvårdare som Taria.

Årets Glansföretag


Hygienteknik med Stefan Johansson(SC)

Hygienteknik har på 25 år lyckats med att bli en av de ledande leverantörerna till Städ Sverige, i konkurrens med de stora internationella aktörerna. Detta genom ett fokus på kunden genom egna utbildade motiverade säljare, innovationer och en personalpolitik, vilken gör alla medarbetarna delaktiga och engagerade i framgången.

Årets Arbetsledare


Iwona Tallarek, Årets Arbetsledare Alliance PLUS

Iwona har arbetat som arbetsledare för externa rumsstäd i 6 år och har alltid gett 100 % personligt engagemang, proffsig, samarbetsvillig och super problemlösningsorienterad. Det finns inget hon inte fixar och hon har fått oss alla att känna oss som ett gemensamt team. Iwona är ett sant föredöme för alla arbetsledare och att arbeta med henne är ett RENT nöje. Dag ut och dag in sliter hon utan att få det beröm hon förtjänar och därför anser jag att hon borde få detta pris då hon enligt oss är outbytbar.

Årets Framtidslöfte


Nathalie Ingmarsdotter, Nässjö kommuns städverksamhet

Nathalie är en ung mycket begåvad tjej som med stort driv och engagemang utvecklar Nässjö kommuns städverksamhet. Hon har sett över hela processen, håller på att utvecklar den med nya torrare städmetoder samtidigt som hon är en fantastisk förebild. Hon åker runt i hela kommunen och visar och instruerar. Hon har koll på hela processen från utvärdering, inköp till genomförande. Nathalie har nyligen fått utökad tjänst för att kunna fortsätta utveckla detta arbete. Hon brinner för städning och har ägnat hela sitt yrkesverksamma liv åt detta. Hon är en tjej med driv som månar om kommunens verksamhet samtidigt som hon ser till varje individ. Nathalie har stor utvecklingspotential inom detta område samt inom chefskapet. Helt klart en ung talang som är ett stort framtidslöfte inom denna bransch! Med rätt möjligheter och uppmuntran kan hon nå långt!