Årets Skalman


Mats Johansson, Orbotech Sverige

Mats med organisationen inom Orbotech Sverige AB har på ett förtjänstfullt sätt implementerat en ny multifunktionell maskinidé på den Skandinaviska marknaden som på ett enastående sätt löser ett antal traditionella problem på ett effektivt och miljövänligt sätt.

Viljan att förändra golvskötseln med entusiasm och brinnande övertygelse.

UltraH2O & Orbot Nytänkande & Miljövänligt- Utan kem- Ergonomiskt – Kostnadseffektiv – Säkerhet – Utmärkt resultat.

Årets Vardagshjälte


Elsa Parviainen, Global Fast

En mycket duktiga lokalvårdare som också är företagets skyddsombud och SRY-handledare. Elsa är otroligt noggrann och städar med stort engagemang och ser alltid till att leverera över förväntad kvalité! Med lång erfarenhet av branschen, gedigen kompetens och vilja att föra sin kunskap vidare är Elsa ett riktigt föredöme i branschen. Både kunder och arbetsledare kan känna sig trygga med Elsa på sitt objekt – en riktig klippa!

Årets Glansföretag


Servicecompaniet (SC)

Ett unikt företag i städbranschen och i dag blivit en framgång för företagets fem delägarföretag och medfört att marknaden fått ett nytt starkt alternativ för samordnade nationella städuppdrag. SC har även medfört en stor förändring för medarbetarna i alla delägarföretag gällande möjlighet till kompetensutveckling och karriärsmöjligheter. SC startade år 2000 med målsättning att skapa nationella städuppdrag till delägarföretagen som verkade regionalt. Dessutom var målet att skapa skalfördelar genom gemensamt inköp och kunskapsutbyte på alla nivåer i företagen. Detta har lyckats och idag är SC en självklar aktör på den nationella städmarknaden. Tillsammans har SC med sina delägarföretag format en unik leveransmodell av städtjänster som verkligen fungerar. SC är ett bevis på att mindre ägarledda städföretag tillsammans kan utmana storföretagen genom stort fokus på kvalitet genom att arbeta nära sina kunder och medarbetare. SC är ett exempel på att det går att skapa ett framgångsrikt alternativ till de stora rikstäckande företagen i branschen. Därför är SC väl värt att nomineras till Årets Glansföretag. Dessutom är SC en förebild för andra entreprenörer som vill utvecklas tillsammans för att kunna växa och nå den nationella marknaden. SC ägs i lika delar av Sesab Service, Skaraborgs städ, Västmanlands Städ- och Flyttjänst, Inspira och Norrlands Miljövård.

Årets Arbetsledare


Gaye Soumare, Arbetsledare Sodexo

Många av Gayes personal har gått vidare inom Sodexo tack vare hans engagemang att lära upp folk. Gaye har medkänsla för människor som inte klarat av att hitta andra arbeten, Gaye ger människor chansen men förklarar att man måste ta sitt ansvar och läsa svenska för att kunna försätta jobba. Gaye ser inte på klockan när det handlar om arbete och hans envishet är att klara alla jobb som dyker upp. Gaye tar hand om sina kunder på ett exemplariskt sätt, han får stor respekt eftersom han är så serviceinriktad och uppskattad av sina kunder. Gaye är en av de få som klarar att jobba med så många kunder i en bransch som är så krävande.

Gaye lyckas ha en nöjd kund och nöjd personal trots pressen som han utsätts för varje dag. Gaye ser ingen problem när det handlar om nya uppmaningar. Vi blir överraskad varje gång när han kommer med ett stor leende efter möten med sina kunder där vi trodde att vi hade avvika något från avtalet. Han har ofta sålt något nytt.

Årets Framtidslöfte


Olivia Kärrman, Sanae Mentis

Olivia är en ung förmåga. Med sitt driv och lojalitet är hon mycket omtyckt. Då hon finner nya lösningar inom både själva arbetet & strukturen. Hon agerar spindel i nätet och finner lösningar på allt. Hon gör de där lilla extra & lite till. Fantastisk ung tjej som vare sig är rädd för att jobba eller komma med nya idéer.

Olivia har stor potential inom yrket och brinner för det hon gör! Hon går alltid in helhjärtat, kämpar för att göra ett bra jobb och för att göra kunderna till dom nöjdaste! Hur hennes ansikte lyser upp när hon ska på någon ny kurs eller när hon ska få lära sig något nytt inom yrket går inte att beskriva. Hennes ögon lyser att hon älskar det hon gör för andra medmänniskor!

Olivia Ser inte problem bara lösning vilket gör henne till en bra tillgång för branschen. Hon är verkligen ett framtidslöfte.