Årets Skalman


Dennis Andersen / Andersen Control Aps

Årets Skalman 2013 tilldelas Dennis Andersen / Andersen Control Aps. Dennis Andersen är upphovsmannen bakom den danska hygienstandarden DS-2451-10 som även finns i svensk version. Standarden och dess uformning är unik i sitt slag. Den kan fastställa nivåer för ytors renhet och anvisa metoder för kvalitetsuppföljning. Standarden är normativ till INSTA 800 – erbjuder ett säkrare sätt att beskriva kvalitetskrav på städning – med mål att förebygga infektioner.

Årets Vardagshjälte


Aklilu Habtewold, Express Gruppen

Årets Vardagshjälte 2013 tilldelas Aklilu Habtewold, Express Gruppen. Aklilu Habtewold beskrivs som serviceinriktad på närmast unik nivå och dessutom alltid på gott humör. Oavsett yttre omständigheter är han alltid glad och positiv. Aklilu Habtewold är omtyckt av både kollegor och kunder. Han få också positiv feedback av människor runt om kring honom, just eftersom han sprider glädje överallt han befinner sig. Han ställer alltid upp för sina kollegor och ser aldrig hinder eller problem.

Årets Glansföretag


Inspira

Årets Glansföretag 2013 tilldelas Inspira. Inspira är ett städ- och serviceföretag som står för nytänkande, visioner och kreativ utvecklingsanda. Inspira arbetar bland annat med en egen, unikt uppbyggd modell för kvalitetssäkring. Inspira var först med Svanenmärkta städtjänster och även först i branschen med Korpens hälsodiplomering. Inspira står även för socialt engagemang; är vänföretag till Stockholms Stadsmission och har startat yrkesinriktade utbildningar som hjälper en socialt utsatt grupp av människor tillbaka på fötter genom meningsfullt arbete.

Årets Hederspris


Peter Rehnström

Årets Hederspris 2013 tilldelas Peter Rehnström, styrelseledamot i Städföretagens Riksorganisation (SFRO) tillika vd för Support Syd. Peter Rehnström är starkt engagerad för opinionsbildning rörande den svenska städ- och servicebranschens ödesfrågor. Peter Rehnström för fram sina åsikter på ett öppet och rättframt sätt Hans analyser av städbranschens nuläge och utveckling bidrar ofta till klargörande eftertanke och utvecklingsarbete. Som vd för Support Syd driver han en enveten kamp för justa villkor och sunda affärer.

Årets Arbetsledare


Maurizio D’Aponte, Sodexo

Årets Arbetsledare 2013 tilldelas Maurizio D’Aponte, Sodexo. Maurizio D’Aponte beskrivs som arbetsledaren med det lilla extra. Har arbetat inom branchen i mer än 20 år och sätter den största stolthet till arbetet och sina medarbetare som tänkas kan. Han lämnar aldrig något åt slumpen, ställer alltid upp och ger sig inte innan kunden är 110 procent nöjd. Han har skapat ett bra team, motiverar och utvecklar sina medarbetare till ständiga förbättringar.

Årets Framtidslöfte


Linus Berg, Global Fastighetsservice

Årets Framtidslöfte 2013 tilldelas Linus Berg, Global Fastighetsservice. Linus Berg har profilerat sig som en sann entreprenör som utmärks av engagemang, lojalitet och nyfikenhet på allt som händer i branschen. Med sitt sätt och sin attityd har Linus vunnit stor respekt. Trots sin ringa ålder, 23 år, har redan skaffat sig både erfarenhet och pondus. Linus Berg var efter endast 6 månaders anställning redo att tillträda posten som driftledare för tre teamledare med ca 45 underställda lokalvårdare.