Årets Skalman


Hygienteknik

Årets Skalman 2012 tilldelas Hygienteknik i Västerås- ett företag som alltid velat gå sina egna vägar med en stark vilja att ta fram specifika produkter av ett slag som saknas på marknaden och som kan leda till metod- och andra förbättringar i vardagsarbetet inom städ, hygien och rengöring. Hygienteknik har nyligen utvecklat en unik metod för moppimpregnering. Innovationen – Activa Method Control – är marknadens enda datorstyrda system för städvagnar.

Årets Vardagshjälte


Amanuel Kidanemariam, Inspira Hederstiteln

Årets Vardagshjälte tilldelas Amanuel Kidanemariam, lokalvårdare hos Inspira i Stockholm. Amanuel är en positiv och livsbejakande människa som alla blir glada av att möta. Han är omvittnat omtyckt av både kollegor och kunder och är alltid på gott humör, vilket smittar av sig. Amanuel Kidanemariam är dessutom yrkeskicklig och alltid inriktad på att åstadkomma ett bra resultat. Han kommer ofta med förbättringsförslag och gör alltid det lilla extra i möten med kunder och medarbetare.

Årets Glansföretag


Express Gruppen Express Gruppen, Solna

Ett städ- och serviceföretag som står för en kombination av seriositet, goda affärer, framåtanda och tillväxt i verksamheten. Bakom Express Gruppens fasad hittar man ett drivkraftigt, väl sammansvetsat, hårt jobbande team av medarbetare. Express Gruppen har även realiserat en hedervärd pedagogisk ambition genom att starta en egen språkskola för medarbetare med utländsk påbrå.

Årets Hederspris


Thor Franzén

Årets Hederspris 2012 tilldelas Thor Franzén, Sodexo Stockholm för hans outtröttliga och kompetenta arbete med att höja städtjänsters status och kvalitet. Thor Franzén står som person för en aktningsvärd kombination av professionalism och integritet. Han beskrivs dessutom som fenomenal när det gäller att upprätthålla goda kontaktytor bland såväl kunder, leverantörer och konkurrenter. Thor Franzén skall särskilt hedras för ett engagerat och pionjärbetonat miljöengagemang.

Årets Arbetsledare


Olivera Vujatovic, Sodexo

Olivera Vujatovic är arbetsledaren som outtröttligt vänder dåliga kontrakt till lönsamhet, utvecklar sina medarbetare och står för professionalism. Olivera kan beskrivas som en superengagerad och positiv person som är omtyckt av alla: kunder, medarbetare och arbetskamrater.

Årets Framtidslöfte


Felix Westerlin, StädgrossImporten

Utmärkelsen Årets Framtidslöfte 2012 tilldelas Felix Westerlin, som arbetar med kundsupport hos StädgrossImporten i Hägersten. Felix beskrivs som en hårt arbetande klassisk eldsjäl med ett imponerande engagemang för alla uppgifter och åligganden som ingår i hans tjänst. Felix Westerlin har också visat att han på djupet förstår och intresserad sig för städarens och städorganisationers vardag.